۱. ماهیت و منشاء روغن های کاژان چیست؟

روغن های پایدار را با نام های روغن های ثابت، حامل و پایه هم می شناسند. این روغن ها از فشردن مغزها، دانه ها، تخمه و هسته میوه ها بدست می آیند. علت اینکه این روغن‌ها را «پایدار» می نامند این است که برخلاف روغن های اسانسی، فرّار نیستند و سریع تبخیر نمی‌شوند.

میزان اسیدهای چرب اشباع و اسیدهای این روغن ها معمولاً پایین است درحالی که منبع مناسبی از اسیدهای چرب غیراشباع مثل امگا ۳، امگا ۶ و امگا ۹ هستند که برای بدن بسیار مفیدند. این روغن ها هم انرژی لازم برای فعالیت های بدن را فراهم می کنند و هم از طریق کاهش سطح کلسترول های بد خون در بدن، خطر بستن شدن رگ ها و سکته قلبی را کاهش می دهند.

این روغن ها بعضاً دارای ماده مؤثره هم هستند؛ این مواد مؤثر در بهبود و پیشگیری از عارضه ها و بیماری ها نقش مهمی دارند.

این روغن ها بسیار چرب هستند و عموماً بوی خنثی دارند.

۲. روغن های کاژان چگونه بدست می آیند؟

روغن های پایدار کاژان با روش پرس سرد ((Cold-Press استحصال می شوند. بزرگترین مزیت این نوع فرآوری این است که در آن، از هیچ نوع ماده شیمیایی استفاده نمی شود؛ یعنی در این روش هیچ نوع حلالی بکار نمی رود. به همین علت، روغن ‌هایی که به این شیوه استخراج می شوند، تمیزتر و خالص‌تر هستند و رنگ‌ و رایحه‌ آنها طبیعی تر است.

در این روش، مغزها یا دانه ها را در یک دستگاه پرس افقی قرار می دهند. این دستگاه یک اهرم فشار گردان دارد که دانه ها و مغزها را از داخل یک حفره بشکه‌مانند عبور می ‌دهد و آنها را آنقدر فشرده می‌ کند که روغن شان خارج شود. روغن از دهانه دستگاه خارج می‌شود و تفاله ها داخل بشکه باقی می‌ مانند. در نهایت، روغن فیلتر می شود و محصول نهایی به دست می آید.

در روش پرس سرد هم برخلاف نامش، به دلیل اصطکاکی که ایجاد می شود، کمی گرما طی فرآیند به وجود می آید. میزان این گرما به سختی دانه ها بستگی دارد؛ هر چه دانه یا مغز سخت تر باشد، برای گرفتن روغن از آنها فشار بیشتری لازم است. بنابراین، اصطکاک بیشتر و در نتیجه، گرمای بیشتری ایجاد می شود اما این گرما آنقدر نیست که به دانه ها آسب بزند.

۳. چگونه از روغن های کاژان استفاده کنم؟

استفاده از روغن

کاربرد و دستورالعمل های مصرف هر یک از روغن ها متفاوت است و روی هر بسته ذکر شده است. روغن ها ممکن است کاربرد دوگانه (خوراکی و موضعی) یا کاربرد صرفاً موضعی داشته باشند.

روش های مصرف خوراکی:

این روغن ها می توانند به صورت خالص یا مخلوط با نوشیدنی مصرف شوند.

این روغن ها می توانند در غذاها، سوپ و آش ها، سالادها، سس ها و دسرها استفاده شوند.

روش های مصرف موضعی:

این روغن ها می توانند به صورت خالص یا مخلوط با روغن های اسانسی* روی پوست و مو مالیده شوند.

* استفاده از این روغن ها به صورت مخلوط با روغن های اسانسی، ۳ مزیت مهم دارد:

– وقتی از این روغن ها برای رقیق کردن روغن های اسانسی استفاده می شود، آنها علاوه بر تغذیه پوست، خطر و احتمال بروز واکنش های پوست را کاهش می دهند.

– مخلوط کردن این روغن ها با روغن های اسانسی باعث می شود که سطح وسیع تری از پوست تحت پوشش روغن قرار بگیرد.

روغن های پابدار مدتی روی پوست می مانند و در نتیجه، اجازه نفوذ بهتر مواد مغذی و مواد مؤثر به پوست را می دهند.


روغن خارمریم کاژانمشاهده، بررسی و ثبت سفارش آنلاین روغن خارمریم کاژان


۴. آیا روغن های پایدار کاژان ۱۰۰٪ خالص هستند؟

بله. این روغن ها ۱۰۰% خالص و فاقد هرگونه افزودنی هستند.

۵. آیا روغن های کاژان بکر محسوب می شوند؟

بله. در تولید روغن های کاژان هیچ عملیات شیمیایی ای انجام نمی شود و بر این اساس، بکر محسوب می شوند.

۶. آیا در روغن های کاژان از روغن پالم استفاده شده است؟

خیر. روغن های کاژان ۱۰۰% خالص هستند و با هیچ روغن دیگری مخلوط نشده اند.

۷. ماندگاری روغن های کاژان چقدر است؟

زمان ماندگاری یک روغن پایدار بستگی به نوع آن روغن دارد. روغن‌های پایدار درنهایت با گذشت زمان فاسد می شوند، اما اصولاً در شرایط مناسب (در جای خشک و خنک) تا ۲ سال سالم باقی می مانند.

۸. آیا می توانم از روغن های کاژان برای سرخ کردن غذا استفاده کنم؟

عموماً خیر. اکثر روغن های حامل نقطه دود پایینی دارند، عملیات هیدروژناسیون و استریفیکاسیون در آنها صورت نمی گیرد و دارای اسیدهای چرب غیراشباع هستند که مناسب سرخ کردن نیستند، ولی ممکن است دور از حرارت و گرمای شدید در پخت و پز قابل استفاده باشند.

۹. چگونه از این روغن ها نگهداری کنم؟

از این روغن ها باید در مکان خنک، تاریک و دور از نور مستقیم خورشید نگهداری کنید. برای نگهداری طولانی مدت، توصیه می شود که در یخچال نگهداری شوند.

۱۰. آیا روغن ها قابلیت حل شدن در آب را دارند؟

خیر. روغن ها با آب قابل اختلاط نیستند و در آب حل نمی شوند.


روغن تخمه کدو کاژانمشاهده، بررسی و ثبت سفارش آنلاین روغن تخمه کدو کاژان


۱۱. آیا رنگ روغن ها حتماً باید روشن یا شفاف باشد؟

خیر، لزوماً اینگونه نیست. رنگ روغن ها متغیر است و می توانند در طیف های زرد روشن، طلایی، سبز تا نارنجی و قهوه ای روشن قرار گیرند.

۱۲. هر قطره روغن چند میلی لیتر است؟

معمولاً هر میلی لیتر برابر با ۲۰ تا ۲۵ قطره است.

۱۳. از کجا بفهمم روغن فاسد شده است یا نه؟

بوی نامطبوع، مزه تند و تلخ، کف آلود شدن، افزایش غلظت از جمله علائمی هستند که می توانند نشانه ای از فساد روغن ها باشند.

۱۴. آیا کدر شدن رنگ روغن در یخچال می تواند نشانه فساد آن باشد؟

خیر. ممکن است بعضی از این روغن ها پس از نگهداری در یخچال، جامد یا کدر به نظر برسند؛ به این حالت «ابری شدن» می گویند. اما پس از بازگشت دمای آنها به دمای اتاق، مجدد شفاف می شوند.

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *