بوتولیسم نوعی مسمومیت غذایی است. نام این بیماری از کلمه لاتین «بوتولوس» به معنای گوشت پخته گرفته شده است.

بوتولیسم غذایی چیست؟

در گذشته، بسیاری از مردم با خوردن گوشتی که خوب پخته نشده بود به این مسمومیت دچار می شدند.

امروزه بسیاری از غذاها به صورت کنسرو و در قوطی هستند. اگر در قوطی مقداری هوا باقی بماند، غذا بر اثر باکتری های موجود در هوا فاسد می شود. به همین دلیل است که پس از قرار گرفتن غذا در قوطی و قبل از بستن درب آن، باید هوای داخل قوطی کاملاً خارج شود.

اما برخی باکتری ها موسوم به کلوستریدیوم بوتولینوم (Clostridium botulinum) حتی بدون هوا نیز به رشد خود ادامه می دهند. به همین دلیل است که اگر غذای کنسرو خوب پخته نشده باشد، باکتری در قوطی در بسته تکثیر شده و غذا را مسموم می سازد.

چنین غذایی اگر خورده شود، فرد را دچار تهوع، استفراغ و فلج ماهیچه ای می کند. این شخص ممکن است در بینایی، صحبت و فرو دادن غذا دچار مشکل شود. مسمومیت شَدید، می تواند باعث مرگ نیز بشود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *