نام تجاری گیاه: 

Aloe vera

نام علمی گیاه:

.Aloe vera L

تاریخچه:

تاریخ نشان می دهد آلوورا از قدیمی ترین گیاهان دارویی است که امروزه می شناسیم و استفاده از اثرات درمانی آن به 6000 سال پیش برمی گردد. چینی ها و مصریان باستان، از آلوورا برای درمان سوختگی، زخم و کاهش تب استفاده می کردند. ژاپنی هایی که در معرض بمب اتمی قرار گرفته بودند هم، از ژل آلوورا برای درمان زخم هایشان استفاده کردند. آنها دیدندکه زخم ها زودتر بهبود می یابد و از آنها اثر کمی به جا می ماند.

خصوصیات محصول

1- کاهش وزن

براساس نتایج تحقیقی که در ژورنال Nutrition  منتشر شد، میزان کاهش وزن و چربی در افراد چاق مبتلا به دیابت که کمپلکس ژل آلوورا را مصرف کردند، نسبت به گروه شاهد بیشتر بود. همچنین در ژورنالObesity Research and clinical Practice نتایج آزمایشی منتشر شد که نشان داد استرول های آلوورا ترکیب بدنی را بهبود می بخشند. در این مطالعه، میزان چربی شکمی در موش های صحرایی که استرول های گیاه آلوورا را مصرف کردند کمتر از موش های دیگر بود.

2- ترمیم و جلوگیری از پیری پوست

آلوورا با افزایش پروکلاژن نوع 1(پروتئین کلاژن که باعث حفظ ساختار بافت ها می گردد، از پروکلاژن ساخته می شود) چروک های پوست و کشسانی آن را بهبود می بخشد. همچنین، آلوورا سبب تولید پروتئینی به نام متالوتیونین در پوست می شود که با از بین بردن رادیکال های هیدروکسیل و جلوگیری از تخریب آنزیم سوپراکسید دسموتاز(یک آنتی اکسیدان)، از پوست در برابر اشعه های خورشیدی محافظت می کند.

3- تنظیم کلسترول خون

بررسی اثر مصرف آلوورا بر میزان کلسترول خرگوش هایی که رژیم پُرکلسترول دریافت می کردند،آزمایش شد و نتایج نشان داد که این گیاه سبب کاهش میزان کلسترول در حیوانات شد. در مطالعات دیگر هم مصرف آلوورا منجر به کاهش کلسترول تام، تری گلیسرید و LDL سرم شد. بتاسیتوسترولِ آلوورا سبب کاهش مقادیرِ مضّر کلسترول در بدن می شود.

4-افزایش نشاط و انرژی

آلوورا با بهبود گردش خون و اکسیژن رسانی بهتر به سلول ها، باعث ایجاد شادابی و برطرف شدن خستگی ها می شود، سطح انرژی را بالا می برد و حس خوبی به فرد می دهد.

5– تنظیم قند خون

آلوورا از زمان های قدیم در بسیاری از نقاط دنیا از جمله آمریکای لاتین برای درمان دیابت استفاده می شد. گزارش شده است که استفاده ی بلندمدت از ژل آلوورا سبب تعدیل مقدار قند خون در افراد ۳۵ تا۶۵ ساله می شود. هر چند مطالعات نتایج امیدبخشی درباره ی استفاده از آلوورا برای کاهش قند خون به دست داده اند، نیاز است که این اثر با انجام آزمایش های دوسوکور و تصادفیِ بیشتر، تأیید شودفیتواسترول ها و دیگر مواد موجود در آلوورا در کاهش قندخون بر اثر مصرف ژل این گیاه نقش دارند. در مدل های جانوری هم دیده شد که آلوورا سبب کاهش مقاومت به انسولین می شود.

6- بهبود عملکرد دستگاه گوارش

آلوورا برای درمان اختلالات معده و روده بسیار استفاده می شده است ولی درباره ی اثر آن مدارک متناقضی وجود دارد. در تحقیقی که اخیراً برای بررسی اثر آلوورا در درمان کولیت زخمی انجام شد نتایجی امیدبخش، هرچند غیرقطعی، به دست آمد. محققان پیشنهاد دادند آزمایش های کنترل شده ی بیشتر و وسیع تری در این زمینه انجام شود. در آزمایشی که روی موش ها انجام شد، آلوورا اثری مشابه داروی امپرازول در بهبود زخم معده داشت. عصاره ی آلوورا از ترشح اسید در معده جلوگیری می کند که می تواند به سبب حضور لکتین ها در این گیاه باشد. استعمال آلوورا با افزایش مقاومت موکوس باعث کاهش میزان زخم می شود.

7- بهبود عملکرد جنسی

اثر عصاره ی هیدروالکلی گیاه آلوورا بر میزان هورمون های جنسی موش های صحرایی بررسی شد و نتایج نشان داد که این عصاره سبب افزایش غلظت سرمی هورمون استروژن شد. عصاره ی آلوورا با دارا بودن ترکیبات فیتواستروژنی از جمله بتاسیتوسترول، خاصیت استروژن زایی دارد و می تواند بر میزان هورمون استروژن بیفزاید. در پژوهش دیگری تزریق عصاره ی آلوورا به موش های سوری سبب افزایش اسپرماتوسیت های اولیه، میانگین وزن بیضه و هورمون تستوسترون در این حیوانات شد. محققان این اثر آلوورا را وجود عوامل آنتی آپوپتوز در عصاره ی این گیاه می دانند که سبب افزایش تعداد اسپرم می شود. همچنین با توجه به اینکه فلاونوئیدها و ویتامین های A، C و E آلوورا، قادر به کاهش تولید رادیکال های آزاد اکسیژن هستند، از روند تولید اسپرم و سلامت آنها در برابر تنش اکسیداتیو محافظت می کند.

8- ضد سرطان

محققان با بررسی اثر آلوورا بر سرطان سینه در موش های آزمایشگاهی مشاهده کردند که این گیاه از میزان COX-2 و NMP-9 (پروتئین های وابسته به سیستم سیکلواکسیژناز) کاست. این دو ترکیب از علایم تشخیصی اولیه در سرطان سینه هستند. براساس نظر محققان احتمالاً آلوورا می تواند مسیر سیکلواکسیژناز (مسیر تولید عوامل التهابی در بدن) را مهار کند.

ژل و شیره (شیرابه) دو ماده ی اصلی هستند که این گیاه تولید می کند. به طور کلی آلوورا حاوی انواع ویتامین ها، آنزیم ها، موادمعدنی، قندها، لیگنین، ساپونین ها، سالیسیلیک اسید و آمینو اسیدها است. آنتراکوئینون های آلوئین و اِمودین، ملیّن و ضد میکروب هستند. ژل آلوورا فاقد آنتراکینون است. گلوکومانان و آسمانان از مواد اصلی تشکیل دهنده ی آن هستند.

براساس برخی داستان ها، اسکندرکبیر با توصیه ی ارسطو، جزیره ی سوکوترا را برای در امان نگه داشتن منابع آلوورا فتح کرد تا از این گیاه برای درمان زخم سربازانش استفاده کند. آلو‌ورا، در تایلند دم کروکودیل و در اندونزی زبان کروکودیل نامیده می شود.

بر اساس توصیۀ کلینیک تحقیقاتی میو در مینسوتا، مقدار مجاز مصرف آلوورا بدین شرح است:

برای دیابت: 5 تا 15 میلی لیتر آب آلوورا، دو بار در روز یا کپسول حاوی 300 میلی گرم عصارۀ آلوورا، دوبار در روز به مدت دو ماه یا یک قاشق غذاخوری ژل آلوورا، دوبار در روز به مدت 42 روز.

برای کلسترول بالا: 10 تا 20 میلی لیتر آلوورا، به مدت 12 هفته یا کپسول حاوی 300 میلی گرم عصاره آلوورا، دوبار در روز به مدت دو ماه.

برای IBS: 100 میلی لیتر، دوبار در روز به مدت 4 هفته.

برای کبد: 0/05گرم، سه بار در روز به مدت 12 هفته.

شب پیش از خواب به عنوان ملیّن و برای کاهش وزن، در طول روز، مصرف شود.

  • بارداری و شیردهی: در این دوران پیش از مصرف آلوورا با پزشک خود مشورت کنید. گزارش هایی در باره ی سقط جنین بر اثر مصرف آلوورا وجود دارد.
  • دیابت: آلوورا ممکن است میزان قند خون را کاهش دهد، چنانچه مبتلا به دیابت هستید، پیش از مصرف این گیاه، قند خون خود را کنترل کنید.
  • مشکلات روده مثل بیماری کرون، کولیت زخمی یا انسداد روده:‌ شیرابه ی آلوورا باعث تحریک روده می شود و ممکن است محصولاتی که حاوی آلوورا هستند از تمام قسمت های برگ این گیاه (نه فقط ژل) تهیه شده باشند. بنابراین چنانچه دچار این بیماری ها هستید، از مصرف شیرابه ی آلوورا خودداری کنید.
  • هموروئید: اگر دچار این مشکل هستید، نباید شیرابه ی آلوورا مصرف کنید چون می تواند شرایط شما را بدتر کند. به یاد داشته باشید در محصولات حاوی آلوورا ممکن است از کلِّ برگ این گیاه استفاده شده باشد.
  • جراحی: آلوورا ممکن است با داروهای کنترل کننده ی قند خون که در حین یا پس از جراحی استفاده می شوند تداخل داشته باشد. دست کم دو هفته پیش از جراحی مصرف آن را قطع کنید.

    • ژل آلوورا ملیّن است و می تواند مقدار پتاسیم بدن را کاهش دهد. مقدار کمی پتاسیم منجر به افزایش خطر عوارض جانبی داروی دیگوکسین(از داروهای قلب و عروق) می شود.
    • مصرف آلوورا با داروهای دیابت تداخل دارد. آلوورا می تواند از میزان قند خون بکاهد و مصرف آن به همراه این داروها ممکن است سبب افت شدید فشارخون شود. برخی از این داروها عبارتند از گلی بوراید، انسولین، پیوگلیتازون، کلروپروپامید و تولبوتامید.
    • سِووفلوران (داروی بیهوشی) با آلوورا تداخل دارد. این دارو از میزان لخته شدن خون می کاهد. مصرف آلوورا پیش از جراحی می تواند سبب افزایش خونریزی در طول جراحی شود. دو هفته پیش از جراحی مصرف آلوورا را متوقف کنید.
    • مصرف آلوورا که یک ملیّن است همراه با داروهای ملیّن، سبب افزایش بیش از حدِحرکات روده و اسهال می شود و از دست رفتن آب بدن و مواد معدنی را به دنبال دارد. بیزاکودیل نمونه ای از داروهای ملیّن است.
    • مصرف آلوورا با وارفارین تداخل دارد. ملیّن بودن آلوورا سبب افزایش اثر وارفارین و زیاد شدن خطرِخون ریزی می شود. چنانچه وارفارین مصرف می کنید نباید مقدار زیادی شیرابه ی آلوورا بخورید
    • مصرف داروهای مدر با آلوورا تداخل دارد و ممکن است سبب دفع بیش از اندازه پتاسیم از بدن شود.

      در طب سنتی، از آلوورا برای برطرف کردن یبوست، اگزما، شورۀ سر و ریزش مو استفاده می شود. این گیاه را برای کنترل دیابت و درمان آسم، سؤهاضمه و بیماری های کبدی مفید می دانند.

        سفارش از طریق تلگرام میباشد ، داخل تلگرام پیام بدید ، کلیک کنید

      .

      .
      .
      .
      .

 

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *