چای ترش خواص فراوان زیادی دارد که تاثیر به سازی در کاهش وزن و تعدیل وزن نیز دارد.
چای ترش که به آن چای سرخ یا چای مکّی هم می گویند، از زمانهای قدیم در آفریقا و کشورهای گرمسیری مجاور این قاره، برای درمان بیماری هایی چون فشارخون بالا، بیماری های کبد، سرطان، یبوست و تب استفاده می شد. بیش از ۳۰۰ گونه از این گیاه در سراسر جهان در مناطق گرمسیر و نیمه گرمسیر یافت می شود. موطن اصلی چای ترش، غرب آفریقاست، اما امروزه در آسیا، استرالیا، آمریکای مرکزی و بسیاری از کشورهای گرمسیری در سطح وسیعی کشت می شود.
جام ِگل این گیاه برای تهیه ی مربا، نوشیدنی و چای، در مصر، ایران، تایلند و کشورهای غربی کاربرد فراوان دارد.
کاهش وزن :
اسید هیبیسکوس چای ترش، سبب کاهش اشتها می شود و در کاهش وزن موثر است.
تنظیم کننده قند خون:
چای ترش، با افزایش ترشح انسولین ، در تنظیم قند خون موثر است.
چای ترش، با افزایش ترشح انسولین ، در تنظیم قند خون موثر است.
بهبوددهنده عملکرد کبد:
اسید پروتوکاتچوئیک چای ترش، با کاهش پراکسیداسیون چربی، سبب محافظت از کبد می شود.
تنظیمکننده فشار خون:
آنتوسیانین های چای ترش، با مهار آنزیم مبدل آنژیوتانسین، سبب کاهش فشار خون می شوند.
چای ترش با اثرات آنتی اکسیدانی و ادرارآور، باعث کاهش فشار خون می شود.
براساس مطالعات، گشاد شدن رگها و کاهش ضربان قلب پس از مصرف چای ترش گزارش شده است.
آنتوسیانین های چای ترش، با مهار آنزیم مبدل آنژیوتانسین، سبب کاهش فشار خون می شوند.
آرام بخش اعصاب:
آنتوسیانین های چای ترش، اثر آرامش بخش بر اعصاب دارند.
ضدسرطان :
اسید پروتوکاتچوئیک چای ترش، دارای خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد توموری است.
تنظیمکننده کلسترول خون :
پکتین چای ترش، از میزان چربی در بافت ها و سرم خون می کاهد.