تأثیر دمنوش چای ترش بر کاهش فشار خون
مطالعات نشان دادند که رژیم غذایی غنی از غذاهای گیاهی با کاهش خطر بیماریهای مزمن، مانند بیماری قلبی- عروقی و برخی از انواع سرطانها مرتبط میشود. فواید سلامت غذاهای گیاهی را نمیتوان تنها به محتوای درشت مغذیها و ریزمغذیهای آنها نسبت داد بلکه به فیتوکمیکالهای موجود درآنها نیز مربوط میشود. یکی از متداولترین ترکیباتی که در فرمولاسیون دمنوشهای گیاهی تجاری در ایالت متحده استفاده میشود، چای ترش یاHibiscus است. مطالعات آزمایشگاهی نشان دادند که این گیاه دارای خاصیت آنتیاکسیدانی است. در نمونههای حیوانی عصارههای این گل ویژگیهای کاهنده کلسترول خون و ضدفشار خون بالا را دارد. نوشیدنیهای غلیظ چای ترش کاهنده فشار خون در بیماران مبتلا به فشار خون بالا و دیابت نوع ۲ در مقایسه با چای هستند و اثر مشابه با داروهای فشار خون بالا دارند. در سال ۲۰۱۰ مطالعه ای با هدف آزمایش اثرات ضدفشار خون بالای دمنوش چای ترش در انسان انجام و نتایج آن در مجله The Journal of Nutrition منتشر شد. این آزمایش بالینی در بین ۶۵ فرد بزرگسال با فشار خون بالای اولیه (مرحلهی قبل از ابتلا به فشار خون بالا) یا خفیف، سن ۳۰-۷۰ سال، بدون مصرف داروهای کاهنده فشار خون انجام شد. افراد ۲۴۰ میلی لیتر دمکرده چای ترش یا یک نوشیدنی دارونما را ۳ بار در روز به مدت ۶ هفته مصرف کردند. در هفته ۶، چای ترش فشار خون سیستولیک (فشار خون در قلب، در زمان پمپاژ خون و فعالیت قلب) را در مقایسه با دارونما کاهش داد. فشار خون دیاستولیک (فشار خون در زمان استراحت قلب در بین دو ضربان) نیز کاهش یافت، اما میزان کاهش با گروه دارونما تفاوت نداشت. شرکتکنندگان با فشار خون سیستولیکِ بالاتر از میزان پایه، پاسخ بسیار خوبی را به درمان با چای ترش نشان دادند. هیچ تأثیری مرتبط با سن، جنسیت یا مصرف مکمل های رژیمی مشاهده نشد. بر اساس نتایج مصرف روزانه دمنوش چای ترش، به میزان دلخواه در رژیم غذایی، فشار خون را در مراحل اولیه یا فشار خون خفیف را در بزرگسالان کاهش میدهد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.