بیماری پارکینسون (PD) متداول ترین اختلال حرکتی است و بعد از بیماری آلزایمر (AD)، دومین بیماری مخرب عصبی پیشرونده است. شیوع بیماری پارکینسون در دنیا حدود 0/5 تا 4 درصد در میان افراد 65 سال یا مسنتر است. به دلیل افزایش سن پیری در جامعه انسانی، انتظار می رود این رقم به طور قابل توجهی افزایش یابد. در واقع، پیشبینی می شود که تا سال 2030، تعداد افراد مبتلا به بیماری پارکینسون به 9/3 میلیون نفر خواهد رسید. بیماری پارکینسون از طریق عواملی مانند استرس اکسیداتیو، تجمع آلفا- سینوکلئین(αS) (پروتئینی مرتبط با بیماری پارکینسون که از اجتماع آنها با یکدیگر فیبریل ها در مغز ایجاد می شود که ممکن است مخرب باشند.) و سمیت عصبی ایجاد می شود. اگرچه عامل دقیق ناشناخته باقی مانده است اما هر دو عوامل ژنتیکی و محیطی تاثیر دارند. در میان عوامل محیطی متنوع جهت درمان PD، مصرف چای علاقه مندی زیادی را به خود جذب کرده است، زیرا چای علاوه بر اینکه یکی از پرمصرف ترین نوشیدنیها در دنیا است، حاوی پلی فنولهای خاصی است که میتوانند نقشی مهم در تاخیر شروع یا توقف پیشرفت PDداشته باشند. در حال حاضر اطلاعات مکانیسمی نامتناقض در مورد اثرات “محافظت عصبی“ و “بازسازی بافت عصبی“ مربوط به پلی فنول های چای وجود دارد که به این موضوع تاکید دارند که پلیفنولهای چای تنها ویژگیهای آنتی اکسیدان یا دفع فلزات سمی (خاصیت چنگالی کننده) را نشان نمی دهند. بر اساس مشاهدات در نمونه های آزمایشگاهی و حیوانی، پلیفنولهای چای ممکن است به طور مستقیم با تجمع پروتئین آلفا- سینوکلئین مداخله کنند. در مطالعهای 79 ترکیب شیمیایی را به منظور توانایی آنها در مهار تبدیل آلفا- سینوکلئین به فیبریلها آزمایش کردند؛ آنها چندین ترکیب را شناسایی کردند اما یکی از ترکیبات شاخص، اپیگالوکاتچینگالات (EGCG) بود. در این مطالعه به این نتیجه رسیدند که EGCG، نه تنها از تبدیل آلفا- سینوکلئین به فیبریلها جلوگیری میکند بلکه میتواند به فیبریل ها متصل شود و آن ها را به حالت بیضرر تبدیل کند. در سال 2009، در یک مطالعه بالینی ایمنی، قابلیت پذیرش و کارایی پلیفنولهای چای سبز در کاهش پیشرفت بیماری در بیماران مبتلا به پارکینسون اولیه، توسط گروه مطالعاتی پارکینسون چینی (CPSG) ارزیابی شد. در این مطالعه 410 فرد مبتلا به پارکینسون اولیه که تحت درمان قرار نگرفته بودند، در 32 گروه مطالعاتی پارکینسون شرکت داده شدند. در فاز اول مطالعه، به شرکت کنندگان به طور تصادفی روزانه 0/4، 0/8 یا 1/2 گرم پلی فنول های چای سبز یا دارونما به مدت 6 ماه داده شد. پس از 6 ماه به گروهی که دارونما مصرف می کردند، روزانه 1/2 گرم از پلیفنولهای چای سبز به مدت 6 ماه دیگر داده شد. اگرچه بیخوابی به میزان کمی افزایش یافته بود، اما مشاهده شد که افراد به خوبی پلی فنول های چای سبز را تحمل کردند و یک تسکین علائم خفیف در این افراد ایجاد شد. بر اساس مطالعه ای دیگر دوز روزانه 800 میلی گرم از EGCG بدون کافئین به مدت 4 هفته ایمن است و در افراد سالم به خوبی قابلیت پذیرش داشته است. بر اساس مطالعه ایی که در سال 2009 انجام شد، مصرف روزانه حداقل 3 فنجان چای سبز سن شروع علائم بیماری حرکتی را 7/7 سال به تاخیر می اندازد. نتایج این مطالعه در مجله Parkinsonism & Related Disorders منتشر شده است. اپیگالوکاتچینگالات (EGCG) موجود در چای سبز ترکیبی است که بیشترین مطالعات بر روی آن انجام شده است و تحقیقات بعدی باید بر روی اثرات سایر پلی فنول ها، به ویژه تئافلاوینهای موجود در چای سیاه باشد.
بررسی اثر یک فنجان چای سبز بر درمان بیماری پارکینسون
برچسب ها :
پست های مرتبط
11
مرداد
اثرات فیزیولوژیکی پلی فنون های چای سبز
اثرات فیزیولوژیکی پلی فنون های چای سبز بر وزن بدن و تعادل انرژی
پلیفنون های چای سبز با اثرگذاری بر مکانیسم های روده کوچک، کبد، بافت های چربی و ماهیچه های اسکل...
10
مرداد
چای سبز، درمان طبیعی برای آکنه و عفونت های قارچی
چای سبز مفید برای:
قارچ های پای ورزشکاران، پلاک دندانی و التهاب لثه، زرد زخم (نوعی عفونت باکتریایی پوست) و عفونت های مثانه.
کاربرد موضعی عصاره چای سبز ، م...
09
مرداد
ترکیبات زیست فعال موجود در چای سبز
ترکیبات موجود در چای سبز :
مواد معدنی:
چای سبز حاوی مقدار کمی از مواد معدنی شامل کلسیم، پتاسیم، روی، مس، منیزیم، فسفر و منگنز است.
کافئین...
07
مرداد
توصیه های تغدیه ای برای دوچرخه سواران
همیشه ورزش به تنهایی کار ساز نیست! طبق تحقیقات، 70% تغذیه، 20% ورزش و 10% خواب بر تغییرات فیزیولوژیکی بدن موثر است. در این مقاله قصد داریم چند توصیه ی تغذیه ای ...
06
مرداد
خواص چای سبز
در این مقاله قصد داریم به برخی از خواص چای سبز بپردازیم.
اپیگالوکاتچینگالات EGCG چیست؟
مهمترین و قویترین آنتیاکسیدان چای سبز ترکیبی به نام اپیگالوکا...
13
تیر
چای نیوشا ؛ نوشیدنی طبیعی برای کاهش وزن
چای نیوشا و چای سبز ، یکی از محبوبترین نوشیدنیهای دنیا است که مانند یک دارو با اثرات مخرب افزایش سن بر عملکرد و گیرایی مغز مقابله میکند. و راه طبیعی برای کاه...
11
بهمن
بررسی اثر کاتچینهای چای سبز بر متابولیتهای استرس
بررسی اثر کاتچینهای چای سبز بر متابولیتهای استرس اکسیداتیو ناشی از فعالیتهای فیزیکی
فعالیت فیزیکی منظم و همچنین تمرین ورزشی طولانی مدت و شدید علیرغم اثرات م...
18
دی
چای سبز را چه زمان و چگونه بنوشیم تا لاغر شویم؟
اگر تصمیم دارید با مصرف چای سبز با چاقی و اضافه وزن خداحافظی کنید، باید برای مصرف آن در طول روز برنامهریزی داشته باشید و از مصرف این نوشیدنی گیاهی بدون برنام...
15
دی
تاثیر مفید عصاره چای سبز برای دندانهای حساس
به گزارش سلام تی ؛ روشهای درمانی موجود برای حساسیت دندانی به دلیل تاثیرگذار نبودن و افزایش احتمال پوسیدگیمناسب نیستند اما متخصصان اکنون ماده جدیدی را تولید کرد...
15
دی
خواص درمانگر فراوانی که در این نوشیدنی سبز رنگ حل شده است
چای سبز نوشیدنی معروفی است که در سراسر جهان طرفدار دارد. در سالهای اخیر، چای سبز به عنوان یک نوشیدنی سالم و مفید به شهرت فراوانی رسیده است.
به گزارش س...
13
دی
تاثیر چای سبز بر کاهش وزن و بهبود عملکرد مغز
آنهایی که فکر میکنند شاید در معرض سکته قرار بگیرند میتوانند چای سبز را بعنوان نوشیدنی روزانهی خود مصرف کنند.
تاثیر چای سبز بر کاهش وزن و بهبود عملکرد مغز
ب...
06
دی
رازهای شبانه برای داشتن شکمی صاف و بدون چربی
برای رسیدن به اهداف کاهش وزن و تناسب اندام باید ترکیبی از غذاهای سالم، دیورتیک و چربی سوز را وارد رژیم غذایی تان کنید.
به گزارش سلام تی؛ به جز جنبه فیزیک...